Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@11:06:04 GMT

دستور العمل پایش، پالایش و آلایش خاک تدوین می شود

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۴۶۰۴۵

دستور العمل پایش، پالایش و آلایش خاک تدوین می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور در مراسم روز جهانی خاک اظهار کرد: خاک یک گنجینه است و حدود یک چهارم از تنوع زیستی را در خود جای داده است و دوبرابر دیگر عناصر کره زمین که شامل زیست‌کره و هواکره می‌شود، در خود عامل ترسیب کربن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: خاک منشا دارو، مصالح ساختمانی و محصولات کشاورزی است و به عنوان یکی از چهار ستون امنیت حیاتی کشورها شناخته شده که شامل امنیت غذایی هم می شود.

سلاجقه با اشاره به تصویب قانون خاک تصریح کرد: قانون خاک در خردادماه ۱۳۹۸ با ۲۶ ماده و ۱۴ تبصره ابلاغ شد، البته این قانون هنوز ایراداتی دارد که در حال رفع شدن است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه سالانه ۲.۵ میلیارد تن خاک در کشور در قالب جابجایی و انتقال در حال از دست رفتن است، اجرای قانون خاک از اهمیت بالایی برخوردار است.

معاون رئیس جمهور با بیان این که یکی از علل اصلی نابودی خاک، شور شدن آن است، گفت: در اراضی داخلی پمپاژ بالای آب سبب تخلیه سفره‌های زیرزمینی و شوری خاک شده و این در شرایطی است که دیاپیرها، گنبدهای نمکی، صفحه‌های نمکی و مارنی در کشور ما بسیار فعال هستند و شرایط به‌صورت بالقوه برای شور شدن خاک وجود دارد.

وی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست برای پایش، پالایش و آلایش خاک در حال تدوین دستور العمل است و اجرای این دستورالعمل مشارکت مردم، سمن ها و نهادهای مختلف را می‌طلبد.

سلاجقه با اشاره به خسارات جهانی فرسایش خاک عنوان کرد: سالانه ۲۸ میلیارد دلار، هزینه شور شدن خاک در دنیا است و یک میلیارد هکتار از اراضی دنیا به سمت شور شدن حرکت می‌کنند؛ در کشور ما هم روند شور شدن خاک به‌صورت درجا در حال اتفاق افتادن است یعنی همانجا که خاک تشکیل می‌شود، شور می‌شود و کارایی خود را از دست می‌دهد.

رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان این که ارزش اقتصادی خاک در پروسه تغییر اقلیم، ۵۰۰۰ دلار در هکتار در سال فرض می شود، گفت: این عدد در مراتع به ۷۰۰ دلار در هکتار در سال می‌رسد و درباره فیلترینگ و آلایندگی خاک این رقم به ۳۰۰ دلار در هکتار در سال خواهد رسید.

وی افزود: این ارقام قابل محاسبه است و سازمان حفاظت محیط زیست معتقد است که پیش از استقرار صنایع و کارخانه‌ها و تغییر کاربری، باید ارزش خاک محاسبه شود.

کد خبر 5368259

منبع: مهر

کلیدواژه: علی سلاجقه سازمان محیط زیست وزارت جهاد کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی لایحه بودجه 1401 قیمت دلار نهضت ملی مسکن گمرک ایران سید جواد ساداتی نژاد تجارت ایران و سوریه وزارت راه و شهرسازی بانک مرکزی ایران قیمت سکه بهار آزادی کارنامه ۱۰۰ روزه دولت سازمان بورس و اوراق بهادار مالیات بر ارزش افزوده مرکز آمار ایران محیط زیست شور شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۴۶۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح «پایش و ارتقای سلامت» اعضای جهاد دانشگاهی سلامت محور است

رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی گفت: طرح «پایش و ارتقای سلامت» یک طرح سلامت‌محور است که در آن سلامت جسم و روان مورد توجه قرار دارد و در بحث سلامت جسمانی و مسائل درمانی مهم‌ترین موضوعاتی که می‌تواند سلامت اعضا را مورد خطر قرار دهد، شناسایی و در قالب تهیه پرونده شخصی توصیه‌های لازم برای درمان انجام خواهد گرفت.

علی منتظری، رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: طرح پایش و ارتقای سلامت اعضای جهاد دانشگاهی باتوجه‌به اهمیت آن در نظام فکری سازمان جهاد دانشگاهی آغاز شده است؛ این طرح در ادامه همان تکریم و توجه این سازمان به نیروی انسانی است.

رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی بیان کرد: ما امیدواریم تمام واحدها و سازمان‌های وابسته در جهاد دانشگاهی همکاری مناسبی با این طرح داشته باشند، در این مرحله مطالعات علم، دریافت داده‌ها به‌صورت پژوهشی و تحقیقاتی توسط اعضای هیئت‌علمی و پژوهشگران جهاد دانشگاهی طراحی‌شده و امیدواریم این طرح با تلاش‌های صورت‌گرفته به‌صورت موفقیت‌آمیز اجرا شود.

وی با بیان اینکه امیدواریم این طرح یک طرح پزشکی صرف نباشد و تمام ابعاد سلامت را مورد ارزیابی قرار دهد، تصریح کرد: این طرح سلامت‌محور است و در آن سلامت جسم و روان مورد توجه قرار دارد و در بحث سلامت جسمانی و مسائل درمانی مهم‌ترین موضوعاتی که می‌تواند سلامت اعضا را مورد خطر قرار دهد، شناسایی و در قالب تهیه پرونده شخصی توصیه‌های لازم برای درمان انجام خواهد گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بررسی تعارض منافع شرکت تعاونی کارکنان بنادر و گمرکات در ارائه برخی خدمات
  • دستور رئیسی برای برخورد قاطع با متخلفین در محیط زیست
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • سطح تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • جزییات برگزاری چهارمین جلسه شورای عالی محیط زیست
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  • طرح «پایش و ارتقای سلامت» اعضای جهاد دانشگاهی سلامت محور است
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • قاضی آمریکایی ترامپ را برای توهین به دادگاه جریمه کرد